Warcraft Adventures har läckt – 18 år efter att det lades ner

Warcraft Adventures har läckt – 18 år efter att det lades ner

Året är 1998 och Blizzard arbetar på en spinoff av deras enormt populära Warcraft-franchise. Spelet i fråga heter Warcraft Adventures: Lord of the Clans och är ett peka-och-klicka-äventyr som utvecklas i samarbeta med ryska studion Animation Magic, och som var menat som en prequel till huvudserien, där spelaren iklär sig rollen som Thrall när han försöker förena alla orc-klaner för att skapa The Horde.

Trots att spelet var så gott som färdigt valde Blizzard att lägga ned produktionen och skrota allt material. Eventuellt var det ett bra beslut rent affärsmässigt eftersom genren vid det här laget var på nedgång – kom ihåg att Grim Fandango släpptes samma år och blev ett rätt saftigt fiasko – och det gav Blizzard chansen att fokusera sin serie i andra riktningar för att kunna skapa Warcraft III och ett litet MMO som heter World of Warcraft.

Spola fram bandet till idag och nu finns helt plötsligt hela Warcraft Adventures redo att laddas ned och spelas. Detta tack vare en anonym ryss som går under alias Reidor. I ett inlägg på fansidan Scrolls of Lore skriver hen “Det här är min present till alla Blizzard-fans, gamla som nya”.

Somliga gissar att det är via Animation Magic som den här versionen har läckt, bland annat eftersom delar av spelet tidigare har visats upp i videor, också de ofta från ryska användare. Brittiska PC Gamer har en längre utläggning om spelets historia, komplett med flera videor, och den som vill prova på själv kan ladda ner spelet från Reidors originalinlägg.

Vi rekommenderar även den här guiden skriven av Reddit-användaren Schlafrok för att få igång spelet. Tänk också på att det här är en olaglig läcka från en anonym källa, så var försiktig med att ladda ner det hipp som happ då varken vi eller någon annan kan garantera att det är fritt från grejer som kan stöka till din dator.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts