Valve har tagit bort Digital Homicide-spel från Steam

Valve har tagit bort Digital Homicide-spel från Steam

Säga vad man vill om Digital Homicide, men de har sannerligen inte legat på latsidan. Den Arizona-baserade studion har släppt ett tjugotal spel över de senaste tre åren (varav 13 endast i år) och lever helt tydligt efter mottot “mer är mer”. Till saken hör dock att inget av dessa spel tycks vara särskilt bra (inte för att jag provat något av dem) och efter att denna åsikt framförts några gånger av Youtube-personligheten Jim Sterling fick Digital Homicide för sig att försöka stämma honom – för att han inte gillar deras spel.

Nu har det dock visat sig att Jim Sterling inte är det enda målet i studions skottglugg – Digital Homicide har också gett sig på 100 anonyma Steam-användare för att de skrivit negativa recensioner av deras spel, och försöker stämma dem för en sammanlagd summa på 18 miljoner dollar. Valve tyckte inte om det här tilltaget och kontrade med att sluta sälja Digital Homicides spel på Steam, varpå Digital Homicide – givetvis – försöker stämma Valve i gengäld.

Jag har redan följt Digital Homicides förehavanden ett tag, men kan inte sluta fascineras över deras beteende. Till viss del förstår jag dem – det är väldigt lätt att föreställa sig att de flesta Steam-recensioner varit osakliga och handlat mer om Digital Homicide än spelen i sig – men å andra sidan har de grävt sin egen grav, och tycks ha allvarliga problem med att förstå koncept som recensioner och kritik.

Mitt tips är att de kanske borde koncentrera sig på att släppa ett bra spel per år, istället för tio usla. Då skulle förmodligen recensionerna av deras spel bli mer positiva.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts