Valve finjusterar Steams användarrecensioner

Valve finjusterar Steams användarrecensioner

För drygt en vecka sedan beslöt sig Valve för att införa ändringar kring hur användarbetyget för speltitlar kalkyleras på Steam. Eftersom vissa mindre renhåriga utvecklare har för vana att ge ut gratisnycklar i utbyte mot positiva recensioner, beslöt sig Valve för att helt sonika räkna bort dylika recensioner från betygssnittet. Det här gjorde en del utvecklare upprörda – främst de som sysslar med Kickstarter och skickar ut aktiveringsnycklar åt sina finansiärer – så nu har det nya systemet justerats lite grann.

Recensioner baserade på aktiveringsnycklar räknas fortfarande inte in i genomsnittbetyget, men filtret som tidigare gömde dem måste aktiveras manuellt (alternativet “alla” är numera markerat som standard istället för “Steam-köpare”). Detta innebär att recensioner baserade på produktnycklar återigen är synliga utan ingrepp från användaren, tillsammans med recensioner baserade på inköp direkt från Steam. En liten men ack så viktig justering för spelutvecklare med alternativ finansiering.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts