Ubisoft: “Vi måste bryta formeln”

Ubisoft: “Vi måste bryta formeln”

Vi vet sedan tidigare att inget nytt Assassin’s Creed kommer släppas i höst. Vi vet också att nästa del rentav kan dröja till 2018. Under en intervju med IGN valde öppenhjärtiga Tommy François, presschef hos Ubisoft, att berätta att nästa Far Cry också kan gå samma öde till mötes.

– Vi tror att Assassin’s Creed och Far Cry måste nå alfastadiet ett år före lanseringen. Vi arbetar mot det. Jag är jäkligt rättfram nu, och vet inte ens om jag har tillåtelse att säga det här. Det är målet vi strävar mot: alfa ett år på förhand, högre kvalitet, mer polish. Så om det här innebär att vi måste bita i det sura äpplet och inte släppa vare sig Assassin’s Creed eller Far Cry under 2017, skit samma.

Med alfa menar François inte publika testversioner, utan fullt formade spel med tid över för dramatiska ändringar om så behövs. Det kan vara lätt att tro att uppehållet för serierna beror på att spelarna har tröttnat, men enligt François ökar försäljningen av Far Cry fortfarande för varje del. Folk får tolka uppehållet hur de vill, allt François bryr sig om är att se till att spelarna blir “förälskade i de kommande iterationerna”.

Den så kallade Ubisoft-formeln har kritiserats hårt genom åren – det skämtas ofta om torn, höstackar och hundratals ikoner på spelkartan – och för François är det viktigt att serierna utvecklas, och bjuder på nya innovativa idéer.

– Jag tror att vi måste bryta formeln. I år har vi låtit Assassin’s Creed och Far Cry svalna, och gett tid för utvecklarna att innovera och finslipa. Målet är exakt det. Ni skulle bli överraskade över hur många prototyper och alternativ vi har. Det handlar alltid om samma sak, spelaren är kungen, så vi tar in speltestare som säger “vad fan?” och vi säger “åh nej, vi spenderade ett år på den här prototypen för en ny makrostruktur i Assassin’s Creed eller andra liknande spel, och folk säger åt oss att det är skit”.

Jag vet inte med er, men för mig känns det som att Ubisoft har fattat grejen, tagit åt sig av kritiken och verkligen tänkt om. Jag har nog aldrig sett fram emot ett nytt Assassin’s Creed eller ett nytt Far Cry lika mycket som nu.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts