Sunless Skies följer upp Sunless Sea

Sunless Skies följer upp Sunless Sea

Failbetter Games fick till det i sitt Lovecraft-rysliga skepparspel Sunless Sea. Det ofta benhårda roguelike-äventyret var inte bara ett roligt spel utan var även fullt av välskriven text som gav tyngd åt världen. Spelet utspelade sig i Fallen London-världen, som mixar steampunk, science fiction och redan nämnda Lovecraft-influenser. I deras kommande spel siktar de dock på skyarna ovanför den fallna staden istället för dess murkna vattendrag.

Sunless Skies är “viktorianska imperiet i rymden”, enligt Failbetter själva. Storbritannien har gett sig ut i vad de kallar “the high wilderness” – alltså rymden. Därute försöker nu diverse bohemer, revolutionärer och andra outsider-typer att finna en tillvaro i de nya kolonierna. Just bristen på “sol” kommer ifrån att stjärnorna håller på att dö. Faktum är att stjärnorna är alltings skapare, och de håller på att mördas i något sorts mystiskt uppror.

Det hela låter förstås synnerligen egensinnigt, och det väcker onekligen min nyfikenhet. Failbetter kommer att söka finansiering genom Kickstarter så om detta låter intressant får ni hålla ögonen öppna framöver.

About The Author

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Related posts