Spelmaskiner i Sverige kan bli dyrare

Spelmaskiner i Sverige kan bli dyrare

IDG rapporterar att ett förslag i den svenska regeringens budgetproposition för 2017 kan innebära höjda priser för datorer, spelkonsoler, mobiltelefoner och övrig elektronik. Regeringen vill minska på förekomsten av miljö- och hälsofarliga ämnen, och planerar därför införa en kemikalieskatt på 120 kronor per kilogram, med en maxgräns på 320 kronor per såld enhet. Hemdatorer, spelkonsoler och tv-apparater väntas nå taket utan problem.

Förslaget gäller endast för inhemska försäljare, så om man handlar datorkomponenter hos utländska försäljare kommer man inte påverkas av skatten. Regeringen tror att förslaget skulle kunna ge ett tillskott i statskassan på 2,4 miljarder kronor per år, men man kommer samtidigt dra av upp till 75 procent på skatten för produkter som inte innehåller farliga ämnen. Som ett direkt resultat förväntas försäljningen av viss elektronik minska med 4,5 procent per år.

Om förslaget antas införs den nya skatten från och med den 1 april 2017.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts