Sony ger No Man’s Sky svidande kritik

Sony ger No Man’s Sky svidande kritik

Sean Murrays senaste månad har nog varit ... sådär.
Sean Murrays senaste månad har nog varit … sådär.

No Man’s Sky (recension) utlovade guld och gröna skogar på 18 triljoner världar, men snarare menar många att det blev 18 triljoner luftslott som sprängdes. Sonys Shuhei Yoshida berättar i en intervju med Eurogamer att han förstår kritiken med tanke på den skakiga lanseringen och pågående problem. Särskilt förstår han missnöjet som riktats mot Hello Games Sean Murray.

– Det lät som att han utlovade fler inslag i spelet från dag ett. Det var ingen fantastisk PR-strategi, för han hade ingen PR-person som hjälpte honom och i slutändan är han en indieutvecklare.

Det ska dock tilläggas att Sonys inblandning gick ut på att bland annat bistå med marknadsföring. En gång i tiden sa en högt uppsatt Sonychef till exempel att No Man’s Sky “potentiellt är ett av de största spelen i branschens historia.” Om han menade renodlad storlek hade han kanske en poäng, men faktum kvarstår att No Man’s Sky misslyckats på många andra plan. Murray har varit tyst på sistone och No Man’s Skys Twitter har inte postat något sedan slutet av augusti.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts