Så här bestämmer EA vem som är bäst i Fifa

Så här bestämmer EA vem som är bäst i Fifa

Fifa 17 släpps idag. Vi har tidigare tagit en titt på de högst rankade spelarna (Zlatan knep en fin sjundeplats) men många av oss har nog undrat exakt hur Electronic Arts kommer fram till de exakta siffrorna. Nu har de berättat, och det är en rätt avancerad process.

För ESPN har Michael Mueller-Moehring, ansvarig för Fifa-serien, förklarat att spelarna bedöms av ett nätverk bestående av 9000 personer. Nätverket innefattar professionella talangscouter, fotbollstränare och insatta åskådare. Saker som tas i beaktande är ligan spelaren befinner sig i (en duktig spelare i en högre liga rankas högre än en lika duktig spelare i en lägre liga) och ren statistik, även om Electronic Arts försöker fila bort de hårda kanterna som uppstår kring specifika omständigheter.

Ibland måste man ändå ta sig kreativa friheter, exempelvis när det handlar om helt okända spelare med okänd bakgrund. I de här fallen gissar man helt enkelt, och justerar siffrorna  i efterhand när nätverket sett spelaren i aktion. Sedan har vi också spelare som Thomas Müller, som enligt Mueller-Moehring inte är särskilt bra på annat utöver sitt fenomenala positionsspel. Han är bättre än summan av sin data, och därför har hans slutgiltiga siffror höjts i efterhand.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts