PETA vill se grisslakt i Farming Simulator 17

PETA vill se grisslakt i Farming Simulator 17

Farming Simulator är en stor grej, större än du kanske tror. I juli konstaterade vi att nordbor älskar serien; Farming Simulator 2015 var det sjunde mest sålda fysiska pc-spelet i Norge och Danmark under 2015, och det fjärde mest sålda i Finland. På den svenska topplistan kvalade emellertid spelet inte in alls, kanske blir det ändring i år i och med den nya möjligheten att spela som kvinna?

Nu har PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) också kommit fram till att Farming Simulator angår allmänheten, och därför har de skickat ett brev till utvecklarna Giants Software som uppmanar dem att  införa slakthus i spelet, för att belysa grisarnas verkliga livssituation.

– Farming Simulator 17 borde antingen visa den mardrömslika behandlingen grisarna utsätts för i verklighetens slakthus, eller byta namn till Vegan Farming Simulator 17 och låta spelarna skörda sädesslag – något annat vore oärligt, sade PETAS:s Harriet Barclay i ett uttalande. PETA uppmanar alla som anser att grisslakt är för grafiskt för simulatorspel att göra sig av med sina djurlik på tallrikar, och övergå till en vegetarisk diet fri från grymhet.

Farming Simulator 17 släpps den 26 oktober, så det är förmodligen för sent att införa ett grisslakt redan i år.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts