Pc snarare än Xbox drev fram PS4 Pro

Pc snarare än Xbox drev fram PS4 Pro

Förra veckans snackis i spelvärlden var utan tvekan Playstation 4 Pro, en kraftfullare version av PS4:n med trimmad kraft under huven och kapabel till 4K-upplösning. Enligt Sony Interactive Entertainment-chefen Andrew House var det emellertid inte konkurrensen med Xbox One som drev fram PS4 Pro. Istället var det pc-plattformens ständiga försprång som fick konsoljätten att våga språnget.

– Jag såg statistik som verkligen fick mig att tänka till, berättar House för Guardian. Den antydde att det finns en svacka halvvägs in i en konsols cykel där spelarna som vill ha den allra bästa grafiska upplevelsen börjar förflytta sig till pc:n, för det är uppenbarligen där den står att finna. Vi ville behålla de här spelarna i vårt ekosystem genom att ge dem den allra bästa prestandakvaliteten, fortsätter han och slår fast att det var den grafiska utvecklingen som först och främst ledde fram till PS4 Pro.

Å andra sidan är vi övertygade om att Xbox One likväl har ett finger med i spelet. House är dock inte tvärsäker på att detta är den sista utgåvan av PS4:n men inom en överskådlig framtid ska så vara fallet. Det återstår att se hur många konsolspelare som är villiga att uppgradera sin konsol genom att “slänga ut” sin gamla som knappt har tre år på nacken.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts