Pachter: “Pc-spelare är som arroganta rasister”

Pachter: “Pc-spelare är som arroganta rasister”

Michael Pachter, analytiker av spelbranschen och managing director hos Wedbush Securities, är ökänd för sina inte sällan kontroversiella uttalanden och ganska ofta verklighetsfrånvända sådana. Det var ett tag sedan han fick tid i rampljuset vilket väl förklarar att hans senaste citat till och med för honom är iögonfallande. I en intervju med Daily Star liknande han dedikerade pc-spelare vid rasister:

– Jag tycker att pc-spelare är som rasister; de gillar bara sin egen sort och har inget intresse av att utforska nya vidder och beblanda sig med andra raser. Pc-spelare är arroganta idioter som är övertygade om att det de gör är bättre än vad någon annan kan prestera.

… Okej! Pachter är en märklig figur och att vi ger honom ytterligare strålkastarljus är förstås något kontraproduktivt från vår sida, men är det inte på tiden att medierna slutar bjuda in honom och låta hans så kallade expertis lura många människor som faktiskt inte är insatta i spelbranschen?

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts