Om vattnet i Sea of Thieves

Om vattnet i Sea of Thieves

Under E3 imponerade Rare stort med sitt Sea of Thieves under Microsofts presskonferens. Fokus ligger på samarbete när spelare tillsammans styr stora piratskepp, dricker grogg och utforskar öar. Spelet är en del av Play Anywhere, köp spelet digitalt på antingen Windows 10 eller Xbox One och få den andra versionen gratis. Versionerna delar också dlc, sparfiler och achievements.

Vatten är en rätt stor del av vilket piratspel som helst, men ökänt svårt att programmera. Därför är det på sin plats med en utvecklardagbok där Rare pratar om just vattnet – de har tittat mycket på hur filmbranschen hanterar samma sak, hur man bibehåller kontrollen samtidigt som det ser realistiskt ut, toppat med en artistisk touch. Det är viktigt att alla spelare ser samma vågor för att skapa rättvisa sjöslag, och om man är skärpt kan man faktiskt luska ut vad klockan är genom att enbart titta på hur solljuset speglas över vattenytan.

Sea of Thieves släpps någon gång i början av nästa år.

Sea of Thieves Inn-side Story #3: Engineering Great Water

Prepare your senses for some blissful water effects as we bundle Sea of Thieves team members Andy Dennison (Software Director) and Mark Lucas (Senior Software Engineer) into the tavern for a chat.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts