Nyversionerna av Bioshock har problem

Nyversionerna av Bioshock har problem

Under gårdagen släpptes Bioshock: The Collection. Samlingen innehåller Bioshock, Bioshock 2 (utan multiplayer) och Bioshock Infinite med tillhörande dlc.

De två förstnämnda har fått en grafisk ansiktslyftning (Infinite har inte inte uppdaterats på pc) och hittas numera under namnen Bioshock Remastered och Bioshock 2 Remastered i Steam-biblioteket (Bioshock 2-expansionen Minerva’s Den listas också som en egen titel). Nyutgåvorna är gratis för de som redan äger originalen, men nu har det tyvärr framkommit att de är långt ifrån felfria.

Först och främst är grafikalternativen kraftigt begränsade, och bilden ovan visar dem i helhet. Man kan inte detaljustera saker som texturer eller ljuseffekter (till och med anti aliasing har bara “på” och “av” som alternativ) och man är tvungen att öppna spelets .ini-filer för att kunna utföra mer avancerade ingrepp – Rock, Paper, Shotgun förklarar hur. Inifrån .ini-filerna kan man också fixa fram hemmasnickrat sorroundljudsstöd och åtgärda muskänslighten som ställer till problem för en del spelare.

Samtidigt rapporteras det om krascher och andra buggar på Steam-forumen (för vissa startar spelen inte ens) så det verkar onekligen som att 2K Games slarvat med de nya pc-versionerna. Hur är upplevelsen för dig?

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts