Nytt spelläge till Rocket League släpps idag

Nytt spelläge till Rocket League släpps idag

För lite över ett år sedan släpptes bilfotbollsspelet Rocket League i Europa och Nordamerika. Det blev en omedelbar succé – mycket tack vare gratisperioden på PS Plus – och har i dagsläget sålt över sex miljoner exemplar och provspelats av 18 miljoner människor. Rocket League ratades dock av Electronic Arts, men har gått från klarhet till klarhet med regelbundna uppdateringar, betalda såväl som gratis. Nu är det dags igen.

Rumble Mode är ett gratis spelläge för alla som redan äger basspelet, och släpps idag. Den stora nyheten är introduktionen av en rad häftiga powerups som The Boot (sparkar motståndarens bil), Freezer (fryser fast bollen), Grappling Hook (year of the grappling hook!), Magnetizer (drar bollen mot din bil) och Swapper (byt position på planen med en motståndare). De är elva stycken totalt.

Uppdateringen medför också introduktionen av lådor och nycklar. Man kommer numera kunna plocka upp slumpmässiga lådor i tävlingsmatcher, och spelare kan därefter köpa nycklar för att få tillgång till innehållet. Dessa slumpmässiga men exklusiva föremål kan sedan behållas eller bytas med andra spelare (en annan nyhet i uppdateringen) och inkluderar “importerade” stridsbilar (i princip nya skins, hitboxarna och fysiken kommer vara desamma), unika animerade dekaler, garagetillbehör och nya exotiska däck.

I korthet: kosmetiska föremål som inte påverkar spelet i övrigt. En nyckel kommer kosta 1 dollar och 50 cent, men blir billigare om man köper fler på samma gång. Ni kan läsa en komplett genomgång av uppdateringen på det officiella forumet. Här är trailern från augusti.

Rocket League® – Rumble Trailer

Give your friends the boot with “Rocket League® Rumble!” This FREE new mode for the Playlist and Mutator sections will let you compete in an epic battle royale with random, hilarious power-ups like the Grappling Hook, Tornado, Freezer and more! Play it with friends and foes this September!

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts