Nu har Stockholms spelmuseum öppnat portarna

Nu har Stockholms spelmuseum öppnat portarna

spelmuseetI fredags öppnade Stockholms spelmuseum för allmänheten. Adressen är Markvardsgatan 2 i Stockholm, och museet är öppet på onsdagar mellan 12-20, fredagar mellan 11-17 och lördagar och söndagar mellan 10-16. Biljettpriset är 60 kronor och barn under sex år får gratis inträde. På hemsidan beskrivs verksamheten så här.

– Ambitionen med Stockholms Spelmuseum är att levandegöra spelhistorien på ett sådant sätt att den blir tillgänglig för alla, oavsett ålder, ursprung eller erfarenhet. Vi tror att det bästa sättet att göra det på är att låta våra besökare själva uppleva spelen och maskinerna som genom åren format spelkulturen. Vår förhoppning är att det ska vara en plats som inspirerar nostalgiker lika mycket som den överraskar en nya generation spelare.

Man kan boka gruppvisningar för högst 30 personer, och då ingår 30 minuters guidad visning och en timmes fritt utforskande bland ett 20-tal spelbara maskiner. Museet har även en Facebook-sida där man kan se en massa festliga bilder. Fokus tycks främst ligga på konsol- och arkadspel men ett antal klassiska hemdatorer närvarar också på utställningen.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts