Mikrotransaktionerna i Mankind Divided kom till väldigt sent

Mikrotransaktionerna i Mankind Divided kom till väldigt sent

En ny, ful trend har uppstått de senaste åren– AAA-spel med mikrotransaktioner som endast ger sig till känna efter lanseringen, efter att alla tidiga recensioner publicerats. Det här var också fallet med Deus Ex: Mankind Divided, och det är lätt att anta att Square Enix bara ville gömma mikrotransaktionerna så att de inte skulle påverka recensionerna negativt. Nu har vi emellertid fått reda på att det inte riktigt gick till på det här sättet – men det verkliga händelseförloppet är ungefär lika illa.

Jim Sterling brukar roa sig med att göra återkommande videokrönikor han kallar för The Jimquisition. I det senaste avsnittet citerar han en anonym källa som jobbar hos Eidos Montreal – utvecklarna bakom Deus Ex: Mankind Divided – som har berättat att mikrotransaktionerna i spelet inte överhuvudtaget var påtänkta förrän några ynka veckor innan lanseringen. De fanns inte med i recensionskoderna för att Square Enix ville gömma dem – de fanns inte med för att de inte fanns.

Vi kan anta att det här påverkade slutspurten för Deus Ex: Mankind Divided negativt, Eidos Montreal var fullt upptagna med att fixa buggar och finslipa upplevelsen innan releasen när de plötsligt fick reda på att de var tvungna att implementera nämnda mikrotransaktioner. Vi får också reda på att nästa spel i serien förmodligen har varit under utveckling ett bra tag, och att delar av uppföljaren ursprungligen skulle ingå i Mankind Divided.

Ni kan se Jim Sterlings fullständiga video här nedan.

How Square Enix Kept Meddling With Deus Ex (The Jimquisition)

http://www.patreon.com/jimquisition http://www.thejimquisition.com http://sharkrobot.com/collections/jimquisition-merch Sterling’s little birdies are tweeting secrets again, this time bringing the delectable stories behind Deus Ex: Mankind Divided’s cash-grab elements. How much warning did Eidos Montreal get about the microtransactions? Exactly why was Breach mode included? And what about the next Deus Ex game?

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts