Konami kommer inte färdigställa Metal Gear Solid Vs saknade uppdrag

Konami kommer inte färdigställa Metal Gear Solid Vs saknade uppdrag

Den 13e oktober släpps Metal Gear Solid V: The Definitive Experience, ett fullpackat paket som inkluderar både huvudspelet The Phantom Pain, aptitretaren Ground Zeroes och allt annat material som har att göra med Hideo Kojimas avsked till Snake.

Dock har flera fans ifrågasatt huruvida den här versionen kan anses vara definitiv när den inte inkluderar det enigmatiska “Mission 51”. Det mystiska femtioförsta uppdraget blev allmän kännedom via bonusskivan för samlarutgåvan av Metal Gear Solid V, som inkluderade halvfärdiga filmsekvenser, storyboards och inspelad dialog för ett uppdrag som klippts från det färdiga spelet. Uppdraget skulle vara det sista i spelet, utspela sig efter den nuvarande avslutningen Mission 50 och många anser det vara den riktiga finalen eftersom det syr ihop flera storytrådar och ger karaktärerna ett mer passande farväl.

Efter att ha fått ta emot flera frågor på Twitter om huruvida Konami planerar att göra klart Mission 51 och inkludera det i The Definitive Experience har de nu för första gången kommenterat saken via Metal Gears officiella Twitter. Där blir det nej, där blir det bestämt nej – Konami säger nej.

De slår också hål på att det saknade uppdraget är spelets avsedda avslutning, då det lades ner innan utvecklingen avslutades.

Huruvida det här stämmer vet vi såklart inte, framför allt eftersom Hideo Kojima själv inte har kommenterat saken. Metal Gear Solid V hade en mycket plågad utveckling där Kojima och hans team ständigt mötte motstånd från Konami, så huruvida Mission 51 verkligen klippts bort av berättarmässiga skäl kommer vi kanske aldrig få veta säkert.

The Definitive Experience släpps, Mission 51-löst, den 13e oktober.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts