Kommande processorer stöder enbart Windows 10

Kommande processorer stöder enbart Windows 10

Microsoft vill väldigt gärna att du ska uppgradera till Windows 10. Alla spelen som ingår i deras Play Anywhere-program kräver operativsystemet, och tidigare i år skrev de ett blogginlägg där det avslöjades att AMD:s kommande processor Zen och Intels motsvarighet Kaby Lake enbart kommer stöda Windows 10. Även Intels Skylake inkluderades i uttalandet, men de planerna grusades efter högljudda reaktioner av internet.

Nu har PC World kontaktat Microsoft för en uppdatering av läget och ja, Zen och Kaby Lake utvecklas fortfarande exklusivt för Windows 10.

– I takt med att nya processorgenerationer introduceras kommer de kräva den senaste Windows-plattformen som stöd, sade en taleskvinna åt PC World. Det här gör det möjligt för oss att fokusera på en djup integration mellan Windows och processorn för maximal pålitlighet, samtidigt som kompatibiliteten bibehålls med tidigare generationer.

Frågan kvarstår – vad händer om man försöker använda de nya processorerna tillsammans med andra operativsystem och äldre versioner av Windows? Ingen vet, men en anonym källa berättade åt PC World att upplevelsen förmodligen blir lite “glitchig” utan stöd och säkerhetsuppdateringar. En annan källa förmodade att program som använder de processorspecifika funktionerna kanske kraschar.

Hur det egentligen ligger till med det hela kommer vi förmodligen inte få reda på innan processorerna finns på butikshyllorna.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts