Kingdoms of Amalur-fallet närmar sig slutet

Kingdoms of Amalur-fallet närmar sig slutet

Sagan om actionrollspelet Kingdoms of Amalur: Reckoning och dess utvecklare 38 Studios tycks äntligen få ett slut. Den före detta baseballspelaren Curt Schilling grundade 38 Studios i Rhode Island år 2006, och finansierades av den amerikanska staten. Kingdoms of Amalur behövde sälja tre miljoner exemplar för att betala tillbaka skulderna, men sålde endast 1,22 miljoner under de första 90 dagarna, varpå 38 Studios stängdes ner i maj 2012, drygt två månader efter spelets lansering.

Det har länge misstänkts att inte allt gick rätt till hos 38 Studios. Tidigare i år friades studion av Rhode Islands polis, men nu rapporterar Boston Globe att Schilling och tre andra åtalade gått med på att betala 2,5 miljoner dollar för att få ett slut på ärendet. Pengarna kommer dock inte från de åtalades egna fickor, utan snarare från försäkringsfirmorna Starr Indemnity och Liability Co. Om staten godtar budet innebär det att de fått tillbaka totalt 45 miljoner dollar av det 75 miljoner dollar stora lånet de beviljade 38 Studios år 2010. I så fall skulle rättstvister med 38 Studios finansiella rådgivare bli den enda kvarvarande lösa tråden i fallet. 

Efter 38 Studios nerläggning var rättigheterna till Kingdom of Amalurs uppföljare till salu, men ingen nappade. Originalet är dock fortfarande tillgängligt på Steam.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts