Ken Levine ratar slutbossen i Bioshock

Ken Levine ratar slutbossen i Bioshock

ken levine
Ken Levine.

Jag minns när jag spelade igenom Bioshock när det begav sig. Den fantastiska konfrontationen med Andrew Ryan utgjorde spelets absoluta höjdpunkt (ni vet vad jag pratar om!) men därefter barkade det utför och avslutningen var inte särskilt bra alls. Ken Levine, spelets skapare, håller med och ratar spelets slutboss.

– Den är fruktansvärd, sade han i en öppenhjärtig intervju med Glixel. Du har ett suveränt spel som sedan avslutas med att du måste slåss med en gigantisk naken man. Vi hade inga bättre idéer.

Ken Levine beskriver spelets eldstrider som “bra men inte suveräna”. Han tycker också att skördandet av de små näpna flickorna kallade Little Sisters borde ha fått större konsekvenser, och att spelare oftare skulle ha känt sig “tvingade” att göra det för att kunna ta sig vidare.

Levine berättar också att den första delen av det numera legendariska introt med flygplanskraschen lades till efter ett misslyckat fokustest av det nästintill färdigställda spelet. Han påstår att han har en “djupt filosofisk aversion” mot mellansekvenser som tar kontrollen från spelaren, men det var nödvändigt att fastställa tidsperioden mer konkret från ruta ett.

Bioshock: The Collection släpps idag (läs allt om hur du får tillgång till de nya versionerna här) men Ken Levine har inte varit inblandad i arbetet. Han medverkar ändå i den upplåsningsbara videoserien Director’s Commentary: Imagining Bioshock som inkluderas med den remastrade versionen av originalspelet.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts