Interplay vill sälja alla sina varumärken

Interplay vill sälja alla sina varumärken

Giants: Citizen Kabuto var ett fruktansvärt coolt spel när det begav sig.

Interplay brukade vara en av de verkliga giganterna på pc-spelmarknaden. Företaget grundades 1983 av Brian Fargo, Troy Worrell, Jay Patel och Bill Heineman, och lyckades på egen hand återuppväcka rollspelsgenren i slutet av 90-talet med klassiker som Fallout, Baldur’s Gate, Planescape: Torment och Icewind Dale.

Saker började gå snett i slutet av 2003 när Interplay sade upp hela Black Isle Studios-personalen (som tillsammans med Bioware bar ansvaret för ovan nämnda succéer) och utgivaren gick i konkurs 2006.

2008 återuppstod företaget lite försiktigt och släppte klassiska spel för digital försäljning via GOG.com. Rollspelslicenserna hade vandrat vidare vid det här laget men vi fick ändå nöjet att återbesöka spel som Earthworm Jim, Descent, Sacrifice, Freespace, Giants, Kingpin, Messiah och MDK. Descent återuppväcktes i form av det nya spelet Descent: Underground och en Kickstarter-kampanj för ett brädspel baserat på Freespace inleddes, men nådde inte målet på 75 000 dollar.

Nu nås vi av nyheterna att Interplay försöker sälja av alla sina varumärken, inklusive de ovan nämnda. Vilka spelserier hoppas du hittar nya hem? Själv är jag väldigt förtjust i Giants, men är osäker på om jag verkligen vill ha en uppföljare.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts