Inget nytt Assassin’s Creed nästa år – heller?

Inget nytt Assassin’s Creed nästa år – heller?

Yves Guillemot har stora planer för Ubis guldkalv.
Yves Guillemot har stora planer för Ubisofts guldkalv.

2016 blev första året utan ett nytt storslaget Assassin’s Creed för första gången sedan 2008, då originalet hade släppts men vi alltjämt väntade på Ezios debut. Glappet gjorde uppenbarligen susen. Kanske blir däremot väntan på nästa del, som ryktas äga rum i  i forntida Egypten, längre än så? I en intervju med Gamespot säger Ubichefen Yves Guillemot att spelet släpps när de är redo, vilket inte nödvändigtvis innebär 2017.

– Det släpps när det är färdigt. Och det är när vi känner att vi har någonting.

Pausen berodde på att Ubisoft på senare år fått ta emot en del beska droppar, framför allt i och med releasen av Assassin’s Creed Unity. Ubisoft kände själva att de tack vare det här andningshålet nu har möjligheten att “revolutionera serien”.

– Vad vi märkte under utvecklingen av nästa del var att vi hade chansen att ta allt till en ny nivå. Så vi beslutade oss för att tiden som krävs för att göra upplevelsen fantastisk.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts