Inget Island i Fifa 17

Inget Island i Fifa 17

Fifa 17 släpps idag för betalande Origin Access-medlemmar medan vanliga konsumenter får vänta till nästa tisdag, den 27 september. Vilket alternativ du än väljer kommer du tyvärr inte kunna spela som EM-turneringens mest älskade landslag, Island.

Enligt BBC erbjöd Electronic Arts den isländska fotbollsföreningen KSI 15 000 dollar för rättigheterna till landslaget, men summan var under islänningarnas förväntan. Ett motförslag presenterades, men den här gången var det Electronic Arts som tackade nej. KSI-chefen Geir Thorsteinsson uttryckte sin besvikelse.

– Electronic Arts köper rättigheterna och de vill ha dem nästan gratis. Prestationen under EM visar att vi är ett rätt bra lag, och många skulle vilja spela som det. Det är ledsamt för spelarna – men kritiken bör riktas mot Electronic Arts.

– Om vi ska ge bort eller erbjuda våra rättigheter måste det göras med ordentliga förhandlingar och rättvisa avgifter. Jag kände inte att detta gjordes på ett rättvist och öppet sätt.

Nu slipper Electronic Arts göra animationer för Islands redan legendariska hejaramsa, i alla fall.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts