Hur realistiska är striderna i Kingdom Come?

Hur realistiska är striderna i Kingdom Come?

Det känns som att medeltida närstrider är på väg att bli en riktig trend. For Honor och Mount & Blade II är båda ytterst lovande, men frågan är om de inte får se sig slagna av Kingdom Come: Deliverance när det kommer till ren och skär ambition.

Kingdom Come: Deliverance är ett förstapersonsrollspel som utspelar sig i 1400-talets Böhmen (dagens Tjeckien). Smedsonen Henry är den enda överlevande efter en blodig massaker i hemgården och han svär att hämnas sin familj. I klassisk rollspelsstil kan man ta sig vidare med råstyrka eller silvertunga, och man fattar regelbundna moraliska beslut och deltar i historiska fältslag.

I centrum för upplevelsen står realism. Den tjeckiska studion Warhorse Studios (som består av gamla Mafia– och Operation Flashpoint-veteraner) vill skapa de mest realistiska medeltidsstriderna i ett spel någonsin, och av klippet nedan att döma vet de vad de sysslar med. Alla vapen kommer samspela realistiskt med alla rustningar, och det finns mängder av stats som påverkar stridernas utgång – det lönar sig väldigt sällan att bara hamra på utan eftertanke.

Kingdom Come: Deliverance kommer att släppas någon gång under 2017, och det verkar bli något väldigt speciellt. Under Gamescom fick vi sju minuter från spelet som ni kan kolla in efter att ni sett klippet nedan.

Kingdom Come: Deliverance – Weapons vs. Armor

One of the most common misconceptions about medieval combat is that armor could be easily pierced. You can often see knights in full plate armor that are easy targets for common medieval weapons. In the new “Weapons vs. Armor” video, we demonstrate how armor holds up to weapons in reality and in Kingdom Come: Deliverance.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts