Högt omspelningsvärde i Dishonored 2

Högt omspelningsvärde i Dishonored 2

Dishonored 2 är uppföljaren till Arkane Studios våldsamt uppskattade actionäventyr från 2013. Man kunde välja mellan att döda alla sina fiender eller låta dem leva, och spelet reagerade bland annat genom att presentera olika slut.

I uppföljaren får vi spela både som Emily Kaldwin, den före detta kejsarinnan av Dunwall, och hennes far tillika originalspelets huvudroll Corvo Attano. Alla spelare inleder sitt äventyr som Emily, men måste efter en tid välja mellan att fortsätta som Emily eller återvända till Corvos hemtama paltor.

Emilys och Corovs respektive förmågor är helt olika och påverkar spelupplevelsen i grunden, men enligt Harvey Smith, spelets skapare, går omspelningsvärdet djupare än så.

– Vissa spelare klarade Dishonored en gång, andra flera, men i Dishonored 2 finns det ännu större anledningar att spela äventyret igen, sade Smith i en intervju med Finder. Jag tror att spelare inte kommer förstå Dishonored 2 innan de spelat igenom det två gånger, för det finns så många olika konversationer du kan missa, lore att läsa och miljöerna inverkar också på historieberättandet. Dessutom har vi alla olika krafter – du kan inte ens köpa hälften av dem under en spelomgång.

Det verkar onekligen som att Dishonored 2 kommer bjuda på en djup upplevelse, men personligen hoppas jag man kan “förstå” handlingen efter en omgång, och sedan få mer kött på benen under den andra. Annars blir jag nog lite förvirrad.

Dishonored 2 släpps den 11 november.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts