Hitman: Bangkok

Hitman: Bangkok

47 återvänder efter semestern.

Efter att ha släppt sina första tre episoder med en månads intervall tidigare i år så har IO Interactive fått lite längre tid på sig inför del fyra. Hela sommaren, närmare bestämt. Frågan är dock om Bangkok-episoden verkligen fått all uppmärksamhet för här känns det som en nedgång i både storlek och innehåll jämfört med tidigare episoder.

Det ska sägas att mina förväntningar höjdes något när det stod klart att Hitman: Bangkok utspelar sig på ett hotell. Hitman och hotellbanor har ett kärleksfullt förflutet och det finns definitivt något att leva upp till. Det luxuösa Himmapan Hotel slår sig dock inte in bland seriens höjdpunkter. Du är där för att eliminera en bortskämd rockmusiker som tog livet av sin flickvän, samt den onde advokaten som fick honom friad för dådet. Det är ett mer fantasilöst uppdrag än i Marrakesh och det finns färre intressanta möjligheter och inte lika mycket att upptäcka som i Sapienza.

Framförallt känns det alldeles för enkelt den här gången. Som vanligt bjuds det på ett antal tillrättalagda lönnmord med mer extravagans, men de saknar ofta någon större utmaning. Under min första genomspelning följde jag upp en möjlighet där målet helt sonika bad mig att prata enskilt på ett avskärmat område. Väl där så ställer han sig också med ryggen mot mig, lutandes mot en balkongkant. Det hade varit svårare att misslyckas än att lyckas vid det laget. Till skillnad mot Marrakesh folkmassor är det dessutom betydligt färre människor att ha i åtanke denna gång, så förklädnader och tillgång till avspärrade områden kändes aldrig som ett problem, vilket ur spelsynpunkt gör det till ett problem.

I korthet:

Vad är det?

 

Del fyra i episodisk lönnmördarserie

Utvecklare

IO Interactive

Utgivare

Square Enix

Web

hitman.com

Cirkapris

80:- (460:- för hela säsongen)

Pegi

18 år

Testat på

Intel Core i7/FX-8350, Nvidia GTX770, 8 GB RAM

hitman_bangkok (1)
”Welcome, mister 47. Long thai no see!”

Det finns förstås några förmildrande omständigheter. Bangkok-banan är väldigt vacker, även om den bara utspelar sig på och omkring själva hotellet. Storyn börjar för första gången faktiskt känna som att den påverkar dig och det du gör på något sätt, men med så få episoder kvar undrar jag hur de ska bygga upp ett intresse samt ge någon slags tillfredsställande avslutning. När man tittar på serien som helhet känns det som att nästa episod kommer att vara avgörande. Sapienza är höjdpunkten hittills men sedan dess har kurvan pekat neråt och om inget förändras med nästa del så kan inte ens Sapienza hålla helheten över ytan. Hotelluppdrag är alltid en bonus för Hitman-fans, men i Bangkoks fall är det knappt värt att checka in.

Stuprör, lönnmördarens bästa vän.
Stuprör, lönnmördarens bästa vän.
Hitman: Bangkok Reviewed by on .
3.25

Utslag

65
65
Aningen för litet, aningen för lätt.

About The Author

Related posts