Gears of War 4 var nästan en prequel

Gears of War 4 var nästan en prequel

Gears of War 4 är det första spelet i serien av kanadensiska The Coalition, och äger rum 25 år efter originaltrilogin. Man spelar som Marcus Fenix son JD Fenix, som tillsammans med farsgubben slåss mot ett nytt hot mot mänskligheten. Nu har vi fått reda på att den här premissen inte alltid varit självklar, och att Gears of War 4 kunde ha blivit en prequel,

Det finns en massa lore att utforska i Gears of War-universumet, och The Coalition bollade idéer om ett spel baserat kring Emergence Day – dagen när locust först tog sig upp från underjorden på planeten Sera – eller en berättelse under Pendulum Wars, och konflikter mellan människor.

Utvecklarna lekte också med idén att låta spelet utspela sig på en helt annan planet med andra karaktärer, men alla dessa scenarion skrotades till slut av en väldigt enkel anledning – jobbet måste göras rätt innan det kan göras bättre, och The Coalition måste övertyga fansen om att de är värdiga arvtagare.

Spelet siktar på att bli tillgängligt för nya spelare, men för gamla fans kommer det finnas massor med fanservice att gotta sig i, och saker att känna igen. Marcus Fenix förhållande med sonen JD kommer förmodligen spegla det här, en gammal krigare som försöker lära upp sin son som aldrig tidigare varit i strid.

Gears of War 4 släpps till Windows 10 den 11 oktober.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts