Gears of War 4 på pc får co-op-splitscreen

Gears of War 4 på pc får co-op-splitscreen

Windows 10-versionen av Gears of War 4 framstår som mer lovande varje dag. För ett tag sedan tog vi en titt på inställningsmenyn och systemkraven, och innan dess fick vi reda på en massa fina tekniska detaljer om spelet.

Något vi verkligen inte kan ta för givet i pc-spel är splitscreen-lägen, men med tanke på att fler och fler pc-spelare avnjuter sina spel i tv-soffan tillsammans med vänner är det något utvecklare verkligen borde prioritera högre. The Coalltion håller med, och har berättat att Windows 10-versionen av Gears of War 4 kommer innehålla ett lokalt co-op-läge – men det är inte något man lägger till i en handvändning.

– Ur ett utvecklarperspektiv är det svårt att stöda splitscreen, sade Mike Rayner, technical director, åt våra brittiska kollegor förra veckan. Vi måste hantera flera olika input-kommandon, vi måste tänka på fokus, vi måste anpassa användargränssnittet. Utvecklare måste göra en ansträngning för att göra splitscreen-lägen rätt, man kan inte bara klistra på det.

Gears of War 4 är en Play Anywhere-titel, och tillåter online-co-op mellan Windows 10 och Xbox One utan begränsningar. Konsol- och pc-spelare inte delar samma matchmaking-köer i de tävlingsinriktade spellägena (tangentbord och mus anses vara en för stor fördel) men man kan ändå möta varandra i privata matcher över internet eller lokalt nätverk.

Gears of War 4 släpps om drygt tre veckor, den 11 oktober till Windows 10. Microsoft har också släppt en lanseringstrailer.

Gears of War 4 – Gameplay Launch Trailer

A new saga begins for one of the most acclaimed video game franchises in history. After narrowly escaping an attack on their village, JD Fenix and his friends, Kait and Del, must rescue the ones they love and discover the source of a monstrous new enemy.

 

 

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts