Fler smalare japanska spel på Steam

Fler smalare japanska spel på Steam

Utgivaren Xseed har gett ut diverse relativt smala japanska spel på Steam senaste tiden, som Ys-spelen och nu senast Little King’s Story. Det sortens spel som traditionellt fått nöja sig med att husera på konsoler. Xseeds VD Ken Berry berättade nyligen för Gamesindustry att flera japanska utgivare försöker sig på PC-marknaden nu också, och många av de här spelen skapas med en pc-release i åtanke.

Tjusningen med Steam, enligt Berry, är den långa livslängden spel kan ha på Steam. Little King’s Story har inte sålt speciellt mycket hittills, men med tiden tror han att de kommer nå sina mål. En sak de japanska utvecklarna har att jobba med är dock spelarnas förväntningar på ett PC-spel. Berry säger att det är svårt att förmedla till utvecklarna, som är vana vid konsolernas mer låsta format, varför det behövs mer än tre valmöjligheter vad gäller upplösningar. Just feedback från spelare är dock något som hjälper dem att fortsätta förfina spelen.

Så för er som gärna ser med nischade japanska genrespel på Steam så verkar det som om vi bara kommer att få se mer och mer av den varan. Förhoppningsvis också med bättre portar än den just Little King’s Story fick.

 

About The Author

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Related posts