Firewatch blir långfilm

Firewatch blir långfilm

I våras släpptes Firewatch, den hyllade interaktiva berättelsen om två ensamma människor i den nordamerikanska skogen. Vår recensent Joakim Kilman var rätt förtjust, delade ut det starka betyget 85% och hyllade den vackra miljön och det känslomässiga historieberättandet.

Nu har vi fått reda på att spelet kommer bli en långfilm. Hollywood Reporter skriver att utvecklarna Campo Santo och filmproducenterna Good Universe inlett ett samarbete kring nya film- och spelprojekt, och den första punkten på agendan är en filmatisering av Firewatch. Campo Santos grundare Sean Vanaman tror att det nya partnerskapet kommer bli framgångsrikt.

– När vi träffade Good Universe slogs vi av hur väl de känner igen, kultiverar och producerar otroliga berättelser. Det är ovanligt att träffa en annan grupp som delar så många av dina egna värderinger, och det gör skapelseprocessen ännu mer spännande. Vi kan knappt bärga oss inför att få se vad vi kommer skapa tillsammans.

Good Universe har tidigare producerat filmer som Bad Neighbours, Don’t Breathe och Oldboy-remaken från 2013. Firewatch-filmen har än så länge inget planerat premiärdatum

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts