Champions of Anteria

Champions of Anteria

Champions of Anteria är bara mästare på dåliga vitsar.

Få saker är så frustrerande som missad potential. Champions of Anteria började sin bana som en The Settlers-spinoff, men har längs vägen blivit sin egen grej. Spelat har en intressant grund som hade förtjänat en bättre slutprodukt. Spelet går ut på att erövra ett rike, i kamp mot tre andra fraktioner. Detta sker på en Defender of the Crown-liknande karta där du varje dag kan välja att anfalla, försvara eller bygga ut ditt rike. Du har också en Settlers-liknande by att ta hand om.

I början är det mest den irriterande, extremt upprepande och jobbigt putslustiga humorn som irriterar mig till vansinnets gräns. Skämten pendlar på ett märkligt vis mellan smärtsamt uppenbara och smått obegripliga. Dessutom är mellansekvenserna långsamma och tröga i största allmänhet, vilket gör att timingen i det envetna vitsandet är helt off.

När jag väl lärt mig att ignorera de valhänta och ihärdiga försöken till komik börjar dock andra brister visa sig allt tydligare. Det visar sig till exempel snabbt att byggandet är väldigt simpelt. Till skillnad från The Settlers handlar det dock inte om balans eller smart planerande. Det enda du får ut av att bygga ut din by är råvaror som du använder för bättre utrustning och magiska drycker till dina hjältar. Det är simpelt och odynamiskt, och på tok för abstrakt för att kännas särskilt givande. Dina fiskare fångar till exempel inte mat, utan producerar någon sorts magisk elektricitet. Fiskolja kanske används till trollstavar, vem vet? Det är helt enkelt väldigt svårt att bry sig om sin by och dess invånare när det bakomliggande systemet lyser igenom så tydligt.

I korthet:

Vad är det?

En mix av strategi och rollspel som inte lever upp till sitt koncept

 

Utvecklare

Bluebyte

Utgivare

Ubisoft

Web

ubisoft.com/en-CA/game/champions-of-anteria

Cirkapris

280:-

Pegi

12 år

Testat på

Intel Core i5 3,3GHz, GTX 970, 8 GB RAM

6
Stadsbyggandet är väldigt simpelt.

När det vankas strid kan du välja mellan fem olika hjältar (till en början har du bara tre, men du får snabbt två till). Det hela fungerar lite som ett moba-light där dina tre fåntrattar knatar runt på olika kartor för att utföra olika uppdrag – från att ta över utposter till att försvara konvojer. I början är det ganska roligt, och att låsa upp nya förmågor och vapen till hjältarna håller intresset uppe. Snart blir det dock allt mer tydligt att antalet kartor, fiender och uppdragstyper är allt för få. Strategin handlar dessutom mest om att matcha olika element för att göra maximal skada. Den enda variationen är de olika fraktionernas ledare, som fungerar som unika bossar.

Dessutom känns spelet oslipat. AI:n är som bäst ojämn, och karaktärerna fastnar ibland i miljöerna. Champions of Anteria hade behövt några extra varv på ritbordet, för en modern mix av Defenders of the Crown, Settlers och actionrollspel är inte en dum idé. Det mediokra slutresultatet blir dock en enda lång axelryckning som endast bryts upp av djupa suckar över försöken till humor.

Champions of Anteria Reviewed by on .
2.5

Utslag

50
50
Det har sina stunder, men förtjänsterna dränks i på tok för många små och stora brister.

About The Author

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Related posts