Capcom täpper till säkerhetsfara i Street Fighter V

Capcom täpper till säkerhetsfara i Street Fighter V

Mycket ilska har riktats mot Capcom efter att ett så kallat “rootkit” upptäckts i senaste Street Fighter V-uppdateringen. Spelet har tydligen installerat ett osäkrat, gömt “rootkit” i Windows – som något sorts anti-pirat-åtgärd som även ska förhindra fusk. Flera spelare har rapporterat att spelet inte ens fungerar längre efter uppdateringen, men det är tyvärr inte det värsta. Enligt The Register betyder den osäkrade filen att skadliga program kan använda sig av Street Fighter V-drivern för att ta över hela datorn. Istället för att förhindra fusk så är den så illa kodad att den öppnar upp en livsfarlig bakdörr rakt in i systemet.

Som tur är har Capcom varit snabba att svara på problemet, och enligt deras Twitter ska det nu finnas en “rollback”-patch som gör sig av med säkerhetsrisken. Att den ens uppstod från början är dock skandalöst nog, och att den upptäcktes relativt snabbt var nog lyckosamt för alla inblandade.

About The Author

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Related posts