Bloodstained försenas rejält

Bloodstained försenas rejält

bloodstainedmiriamUrsprungligen var det tänkt att det Castlevania-doftande Bloodstained: Ritual of Night skulle släppas i mars 2017.

Utvecklingen tycktes löpa på fint (Kickstarter-backarna fick en spelbar demo tidigare i sommar) men nu kommer Koji Igarashi och Inti Creates med sorgliga besked – spelet försenas ganska rejält och det nya lanseringsfönstret är den första halvan av 2018.

I videon nedan förklarar Igarashi att han vill “garantera att spelet blir rätt den första gången”, en ganska uppenbar passning till Keiji Inafunes misslyckade Kickstater-projekt Mighty No. 9. Inti Creates kommer dessutom utökas med ett helt nytt utvecklingsteam, och Igarashi försöker just nu säkra de tilltänkta medlemmarnas tjänster.

Koji Igarashi gjorde sitt genombrott med Castlevania: Symphony of the Night. Därefter agerade han producent för serien fram till 2014 när han lämnade Konami. 2015 startade han en Kickstarter-kampanj för sin spirituella uppföljare, och Bloodstained: Ritual of Night lyckades samla ihop den rekordstora summan på 5,5 miljoner dollar innan det överträffades av Shenmue III en månad senare.

Här är Igarashis Kickstarter-uppdatering.

Development Update 6

https://www.kickstarter.com/projects/iga/bloodstained-ritual-of-the-night/posts/1666487 IGA talks about the current development status of Bloodstained. “The last thing I want to do is keep our backers waiting, but after receiving such incredible support, I feel responsible for delivering the best product I possibly can. Again, I offer my sincerest apologies.” Music by Michiru Yamane

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts