Blizzard dumpar Battle.net-namnet

Blizzard dumpar Battle.net-namnet

En epok går i graven. Blizzard har sedan 1996 och sedan det första Diablo nyttjat namnet Battle.net för sin onlineplattform. Nu påbörjas dock en utfasningsperiod som kommer att pågå under de kommande månaderna. Vi ska istället vänja oss vid namn så som Blizzard Streaming, Blizzard Voice, Blizzard Si, Blizzard Så.

Anledningen är dels att det är nya tider men man väljer också den här vägen då namnet Battle.net skapat en del förvirring med två olika Blizzard-identiteter. Vi kan dock inte låta bli att känna ett litet sting av sorg.

“When we created Battle.net, the idea of including a tailored online-gaming service together with your game was more of a novel concept, so we put a lot of focus on explaining what the service was and how it worked, including giving it a distinct name. Over time, though, we’ve seen that there’s been occasional confusion and inefficiencies related to having two separate identities under which everything falls—Blizzard and Battle.net. Given that built-in multiplayer support is a well-understood concept and more of a normal expectation these days, there isn’t as much of a need to maintain a separate identity for what is essentially our networking technology.”

 

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts