Bettingkontroversen kring vapenskins fortsätter

Bettingkontroversen kring vapenskins fortsätter

I början av juli uppdagades det att de amerikanska Youtube-profilerna Tom “ProSyndicate” Cassell och Trevor “TmarTn” Martin var ägare till sidan csgolotto.com – en bettingsida för vapenskins i Counter-Strike: Global Offensive – samtidigt som de marknadsförde den i sina videor, utan att delge sitt ägarskap. Det här väckte mycket ståhej och följdes av ursäktsvideor och stämningar. Valve, studion bakom Counter-Strike, blev även de indragna och valde till sist att skicka ut “cease and desist”-brev åt 23 olika bettingsidor.

Nu fortsätter historien på andra sidan Atlanten – britterna Dylan Rigby och Craig Douglas har blivit åtalade för olovlig marknadsföring av lotteri och vadslagning. Douglas åtalas också för att ha riktigt reklamen till barn. I en artikel på BBC framgår det att vadslagningen återigen kretsar kring vapenskins, även om Counter-Strike inte nämns specifikt. Båda männen infann sig i rättssalen i Birmingham tidigare idag och processen kommer fortsätta den 14 oktober.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts