Batman: A Telltale Series: Children of Arkham

Batman: A Telltale Series: Children of Arkham

Bruce Wayne ställs inför jobbiga insikter i Telltales andra Batman-episod.

Bruce Wayne står än en gång i den där bekanta gränden och begrundar sina föräldrars brutala mord. Men den här gången är något annorlunda. Det är fortfarande sorg i hans ögon, men det är en annan sorts sorg. Framförallt finns där tvivel.

Telltales numera riktigt skruttiga och föråldrade motor har svårt att ibland riktigt förmedla de känslor som behövs, men i den inledande scenen i det andra Batman-kapitlet kommer de fram klart och tydligt. Efter avslöjandena i slutet av förra avsnittet försöker Wayne ta reda på om anklagelserna mot honom och hans familj stämmer, vilket leder till att han än en gång söker sig tillbaka till det där smärtsamma minnet.

Vad som följer är en ganska slappt gestaltad twist, där Wayne helt plötsligt minns något han ”förträngt” alla dessa år. Tydligen är det väldigt lätt att plötsligt minnas bortklippta scener ur ens minnen så länge man har Batmans analytiska sinne. Men borträknat den klumpiga gestaltningen av minne och trauma så känns effekterna genuina. Batman är ju alltid plågad, men Telltales version framstår som mer mänsklig i sin vånda.

I korthet:

Vad är det?

Kapitel två i Telltales version av Batman

Utvecklare

Telltale

Utgivare

Telltale

Web

telltale.com/series/batman

Cirkapris

200 kr (för hela säsongen)

Pegi

12 år

Testat på

Intel Core i5 3,3 GHz, GTX 970, 8 GB RAM

6
Ska man deppa så ska man deppa med stil.

Säga vad man vill om Telltales mer lågmälda variant av Batman, men de gör det inte lätt varken för spelarna eller för stackars Batman. Under kapitlets gång ställs vi inför saker som slår ganska hårt, inte minst eftersom vi som publik vid det här laget är lika vana vid Batmans klassiska, väl befästa bakgrundshistoria som huvudkaraktären själv. Det är lätt att relatera till hans frustration och tvivel på vad som är sant och inte.

Tyvärr får vi också på tok för många valhänta actionscener och alltför lite detektivarbete. Vi får också se för lite av hur kaoset drabbar Bruce Waynes inre. Några kortare dialoger med Alfred räcker inte riktigt till. Actionbitarna är egentligen inte illa regisserade, men den där rostiga spelmotorn gör dem inte rättvisa. Det är trögt och klumpigt, och jag saknar en scen i stil med undersökningen av explosionen i första delen. Kapitel två tappar något av det analytiska anslaget som sattes upp i första delen.

Det något jäktade tempot gör det svårt att till exempel köpa hur relationen mellan Batman och Catwoman utvecklas, samtidigt som några scener trampar lite vatten i väntan på den ofrånkomligt brutala finalen. Här finns även ett potentiellt avgörande, och intressant, val att göra. Jag är nyfiken på hur Telltale hanterar detta i kommande delar, för här finns många intressanta teman att bygga vidare på.

Detta andra kapitel i Telltales Batman-saga må vara något skakigare än det första som helhet, men samtidigt är potentialen inför fortsättningen uppenbar. Telltale har nu tagit två avsnitt på sig att sätta upp en bra premiss med spännande teman, nu ska de bara ro det hela iland.

Batman: A Telltale Series: Children of Arkham Reviewed by on .
3.75

Utslag

75
75
Bitvis ojämnt, och tekniskt undermåligt, men Telltale är på god väg att skapa något riktigt bra här. En mänskligare Batman.

About The Author

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Related posts