Attack on Titan: Wings of Freedom

Attack on Titan: Wings of Freedom

Ett riktigt lyckat licensspel.

Attack on Titan är överskattad. Animeserien alltså. Sedan 2013 har den agerat inkörsport för aspirerande animefantaster, och det är inte svårt att förstå varför – mänsklighetens sista utpost kämpar mot mystiska människoätande jättar (titaner) och actionsekvenserna är stundtals surrealistiskt snygga. Serien dras dock med en del problem i både tempo, berättande och produktion, men att den skulle kunna utgöra en utmärkt grund för ett spel har hela tiden känts uppenbart.

Attack on Titan: Wings of Freedom är utvecklat av Dynasty Warriors-studion Omega Force, och visst lyser arvet igenom i båda nivådesign och upplägg. Den stora skillnaden är titanerna själva – istället för hundratals fiender får vi nöja oss med några dussin per bana, och spelet kretsar helt och hållet kring de stora nakna hoten. Spelarkaraktärerna är utrustade med änterhakar och gaskanistrar, och kan glida fritt genom luften tills titanerna blottar sin svaga punkt – nacken – varpå man levererar ett dödligt hugg med sylvassa tvillingsvärd.

Utöver korta segment i spelbar titanform finns det väldigt lite variation i uppdragen. Turligt nog förblir kärnan ruggigt stark – det är fortfarande tillfredsställande att fälla titaner fem timmar in, och det är roligt att svinga sig runt i miljöerna i jakt på nästa villebråd. Flera spelbara karaktärer och sidospår ger mervärde, och även om den stressade handlingen inte håller måttet för nykomlingar duger den utmärkt som resumé för fansen.

I korthet:

Vad är det?

De senaste årens största animesuccé i spelbar form

Utvecklare

Omega Force

Utgivare

Koei Tecmo

Web

www.koeitecmoamerica.com/attackontitan

Cirkapris

570:-

Pegi

18 år

Testat på

Intel Core i5 4690K, Geforce GTX 970, 8 GB RAM

ATTACKONTITAN (1)
De abnorma titanerna måsta hackas sönder och samman innan man kan attackera nacken.

Wings of Freedom lämpar sig bäst för korta sessioner, arkadkänslan är påtaglig och här finns inte något egentligt djup utöver möjligheten att uppgradera utrustningen. Spelet är inte särskilt svårt, kontrollen känns naturlig efter ett tag (i alla fall med handkontroll, jag vill inte ens fantisera om att spela det här med tangentbord) och jag stötte inte på några tekniska problem utöver mild screen tearing och överdimensionerat användargränssnitt. Ibland flippar fysiken ur med ryckande titanlik, men det är bara roligt.

Trots mina tidigare invändningar betraktar jag mig själv som ett hyfsat stort Attack on Titan-fan. Estetiken är supercool med mysläbbiga titaner och stiliga uniformer, men tyvärr lyser Hiroyuki Sawanos mästerliga musik med sin frånvaro, även om spelets låtar är helt okej. De japanska rösterna kan säkert framstå som onödigt skrikiga för de som inte regelbundet kollar på anime, men för mig är de precis vad jag vill att de ska vara.

Wings of Freedom är ett styrkebesked från Omega Force, de har visat att de är mer än Dynasty Warriors och jag ser fram emot deras kommande projekt med förnyad entusiasm. Wings of Freedom gör sin licens rättvisa och ingen Attack on Titan-fantast bör missa det.

ATTACKONTITAN (8)
Mikasa är förmodligen min favoritkaraktär.
Attack on Titan: Wings of Freedom Reviewed by on .
3.9

Utslag

78
78
Underhållande och okomplicerad arkadunderhållning.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts