Alla vägar leder till Rom

Alla vägar leder till Rom

 

När man sitter och begrundar mänsklighetens allra största civilisationer flyr tankarna snart till antikens Rom. I Civilization VI leds romarna av Trajanus, en av rikets mest framstående kejsare.

Roms specialförmåga kallas “All Roads Lead to Rome” och är precis vad den låter som – alla nya städer som spelaren bygger får en väg till huvudstaden automatiskt, såvida de befinner sig inom räckhåll för handel. Roms unika enhet är legionären – en starkare variant av fäktaren som den ersätter – som dessutom besitter ingenjörskunskaper, och kan bygga vägar och fort när den inte slåss. Rom är ett bra val för de spelare som vill ta över världen genom att bygga nya städer snabbt och effektivt.

Vi har tidigare bekantat oss med de europeiska stormakterna StorbritannienFrankrikeSpanien, Grekland och Tyskland, vår mysiga lilla granne Norge, det eurasiska riket Skytien, de amerikanska uppstickarna USA och Brasilien, de afrikanska länderna Egypten och Kongo, samt den asiatiska duon Japan och Indien.

Spelet kommer innehålla 18 civilisationer totalt och vi vet att aztekerna kommer ledas av Moctezuma II, och vara exklusiv de första 90 dagarna efter lanseringen för alla som förhandsköper spelet eller inhandlar den lyxiga jubileumsutgåvan som kommer tryckas i begränsad upplaga. Civilization VI släpps den 21 oktober.

CIVILIZATION VI – First Look: Rome

Get a first look at the Roman civilization and its leader, Trajan. SUBSCRIBE for First Looks at other civilizations, leaders, features and tips from the developers of Civilization VI: http://2kgam.es/CivilizationYT Take one more turn with Civilization VI. Coming to PC on October 21, 2016.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts