“Inte så vi jobbar” – EA om Mass Effect-remaster

“Inte så vi jobbar” – EA om Mass Effect-remaster

Behöver vi verkligen en remaster av Mass Effect-trilogin?
Är detta en remaster vi behöver?

Remakes, remasters, HD-utgåvor, definitive editions. De senaste åren har nyutgåvorna stått som spön i spelvärldens backe. Att EA:s Patrick Söderlund för ett par veckor sedan sa att de “tittar aktivt” på att ge oss en remaster av Mass Effect-trilogin fick oss att utbrista att den var snudd på bekräftad. Emellertid visar det sig att både vi och Söderlund kanske var lite väl heta på gröten.

EA:s Peter Moore gör i en intervju med IGN sin ståndpunkt tydlig.

– Det är helt enkelt inte så vi jobbar. Vi har oerhört talangfulla utvecklare och studior runtom världen som fokuserar på att leverera nya varumärken, nya upplevelser. Skulle vi kunna tjäna enkla pengar på att remastra Mass Effect? Ja. Har tusen människor frågat mig om det? Ja, det har de. Vi känner samtidigt att vi vill röra oss framåt. Det är en liten grej som kallas Mass Effect Andromeda som vi fokuserar på hos Bioware, och det kommer att bli magnifikt. Allt som distraherar från detta … Har vi team som bara bidar sin tid och inte gör ett dyft just nu? Nej, det har vi inte. Vi vill fokusera på framtiden.

Moore och Söderlund är uppenbarligen inte överens om detta, liksom spelvärlden är kluven över remakes och remasters. Varför blicka bakåt när vi kan se framåt?

 

 

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts