15 minuter från Metal Gear Survive som “inte har något att göra” med Kojima

15 minuter från Metal Gear Survive som “inte har något att göra” med Kojima

Förra månaden utannonserades Metal Gear Survive, vilket är det första Metal Gear utan Kojimas inblandning sedan 80-talet. Nej, han har verkligen inget att göra med spelet. Det slår han fast (tack IGN) när frågan ställs huruvida idén kläcktes innan eller efter hans dramatiska uttåg från Konami i fjol.

– Det har inget med mig att göra, svarar Kojima kort innan han häller en hink iskallt vatten över projektet. Metal Gear-spelen handlar om politisk fiktion och spionage. Var passar zombier in?

Ouch. Det är ju dock alltid bäst att bilda sig en egen uppfattning och en sådan kan vi nu skaffa oss då Konami under Tokyo Game Show visade upp femton minuter från Survive. I klippet får vi se ett co-op-uppdrag från början till slut. Vad tror ni? En cynisk strategi från Konamis sida där de dels rider på zombievågen, dels kan luta sig mot Metal Gear Solid V-världen och motorn. Eller kan detta rentav sluta med stabil co-op-action? Någon gång nästa år vet vi, vare sig vi vill eller inte.

[Official] METAL GEAR SURVIVE: TGS 2016 GAME PLAY DEMO | KONAMI (ESRB)

English subtitles can be turned on for this video. In this world exclusive, METAL GEAR SURVIVE takes to the stage for the first time at TGS 2016. Join a squad of four players as they work together on a mission to infiltrate a dilapidated compound and then defend it from the onslaught of relentless creatures.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts