Vapnen du ska undvika i Counter-Strike: Global Offensive

Vapnen du ska undvika i Counter-Strike: Global Offensive

Det är omöjligt att balansera ett spel till perfektion, men pengasystemet i Counter-Strike: Global Offensive har resulterat i en makalös mängd gångbara vapen – mer än i någon tidigare version av spelet. De flesta vapnen i CS:GO är användbara vid vissa tillfällen, men det finns trots allt några som inte är värd dina surt förvärvade slantar. Därför tänkte vi gå igenom de vapen vi tycker är antingen dåliga eller för dyra. Smaken är som bekant som baken, men det här är vår uppfattning.

Av PC Gamer-redaktionen

Screenshot 2016-08-08 16.19.36

R8 Revolver

De som spelade CS:GO när de först lanserade den här revolvern minns ett spel som var i närmast ospelbart. Den var så kraftfull att det inte fanns någon vits att köpa några andra vapen. Valve insåg snabbt sitt misstag och fixade problemet med en patch efter några dagar. Vapnets primära attack har en liten fördröjning före den fyrar av, vilket gör den klart långsammare än Desert Eagle. Sekundära eldgivningen hamrar på hanen ungefär som McCree i Overwatch – men det är sällan användbart i CS:GO.

Vi antar att om du ger det tid, äter dina grönsaker övar som en galning så kan du nog till slut träffa en buss från ett par meters avstånd. Med lite tur, alltså. Sen har vi det faktum att R8 kostar 850 dollar, vilket är 150 mer än Desert Eagle. Även om båda hade kostat lika mycket så kan vi ändå inte se varför någon skulle föredra R8.

Dubbla Berettas

De här filurerna må se coola ut, men dubbelt så många pistoler betyder inte dubbelt så bra. De har en hög eldhastighet och mycket ammunition, men är inte träffsäkra alls. Om du vill investera 500 dollar i en pistol så är det vettigare att investera i en Tec-9, CZ75-Auto eller en Five-Seven. Några av er kanske då påpekar att Christopher ”GeT RiGhT” Alesund från NiP har använd de dubbla barettorna mycket förr, men vi vill hävda att han nog lyckats ännu bättre med en annan pistol.

PP-Bizon

Magasinet håller 64 kulor, vilket är mycket – mer än någon annan SMG i spelet. Men det är allt. PP-Bizon har undermålig träffsäkerhet, skada och pansarpenetration – vilket är de tre viktigaste egenskaperna i ett vapen. Det är helt enkelt inte värt att slösa pengar på. Alla andra k-pistar kan göra det PP-Bizon gör, fast bättre. Förutom då att skjuta 64 kulor utan att ladda om – men vid det laget har spelaren som använder vapnet PP-Bizon redan dött.

AUG

AUG är en automatkarbin med fenomenal pansarpenetration och hyfsad skada. Det är också ganska träffsäkert om du vet hur man ska använda det. Varför inte rekommendera det i så fall? För att det kostar 3300 dollar. Det är 200 mer än en M4A4 eller en M4A1-s. Du får ett kikarsikte som ger ett mindre synfält när du kan skjuta minst lika pricksäkert med en M4 utan det där siktet. AUG är inte ett dåligt vapen, direkt, men det finns ingen anledning att inte köpa en M4 istället.

Screenshot 2016-08-08 16.20.39

SG 553

SG 553, eller Krieg 553, är terroristernas motsvarighet till AUG. Det är i stort sett samma vapen, men det kostar massiva 3500 dollar, när du kan få en AK-47, en av spelets allra bästa automatkarbiner, för 2700. Jämfört med AK-47 är SG 553 ett bedrövligt vapen som ingen borde lägga pengar på. Någonsin. Det är i grund och botten en väldigt dyr AK-47 som är mycket svårare att hantera.

M249 och Negev

De klassiska trollvapnen i Counter-Strike. Att bli dödad av de här vapnen innebär att du blivit seriöst ägd. Det är nästan lika illa som att bli knivhuggen, och ingen vill bli det i CS:GO.

Både M249 och Negev har hög rekyl och stor spridning. De ger hög skada per sekund, om du bara sprejar kulor. Problemet med detta är att vapnen är nästan omöjliga att kontrollera. Första kulan är för all del ganska träffsäker, men den ensamma kulan är inte värd priset på över 5000 dollar.

Vad som verkligen gör dem dåliga är det faktum att de sölar ner ditt tempo mer än några andra vapen i spelet – mer så än AWP, till och med. Vi vet alla att rörlighet är nyckeln till att överleva i CS:GO, och det är du inte när du använder tunga maskingevär.

Nämnde vi att de här vapnen används när du vill förnedra motståndare? Det är likadant bland proffsen, som i den här rundan av Nathan ”NBK” Schmitt:

CS:GO – Accidental Buy Pays Off!

Nathan “NBK” here showing us exactly how to do it with the negev. Song: Deficio – Ares (Original Mix) Link to song: https://www.youtube.com/watch?v=M7f4aROyBdQ Like deficio!: http://www.soundcloud.com/itsdeficio Looking for my twitch?: http://www.twitch.tv/sparkles1337 I haven’t started streaming yet, but plan on doing so on that channel as soon as I get better internet (2015).

Den här gången köpte NBK ett Negev av misstag, men valde att behålla det ändå. Vi kan bara gissa, men vi tror att gänget från före detta Copenhagen Wolves önskar att den rundan aldrig ägt rum. Som ni kan se så är det fortfarande möjligt att spela storartat med vapen du inte ”bör” använda. CS:GO är ett skicklighetsbaserat spel, och om du är bra nog kan du få vad som helst att fungera. Det är dock i regel vettigt att hålla sig till vapen som är mer ekonomiska och kloka val. Du kommer helt enkelt vinna mer då.

About The Author

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Related posts