Tvetydiga besked kring Quantum Break på Windows 10

Tvetydiga besked kring Quantum Break på Windows 10

quantumtweetFörra torsdagen svalde nog en och annan luttrad pc-spelare kaffet i vrångstrupen när det uppdagades att Quantum Break kommer släppas till Steam i september, och dessutom kommer slopa kravet på Windows 10.

Microsoft har varit väldigt aggressiva på pc-fronten under hela året, inte minst med deras storsatsning Play Anywhere, och det känns därför lite konstigt att hitta en av deras största lanseringar hittills i år på en konkurrerande onlinebutik.

Windows 10-versionen av Quantum Break var problematisk redan från start, och personligen upplevde jag att bildhastigheten var lika dålig oavsett vika grafikinställningar jag provade. Jag har förvisso inte spelat det sedan april, men den nya Steam-versionen för givetvis med sig hopp för ytterligare justeringar av Windows 10-versionen.

Men det var återigen dags att hosta upp kaffe över hela tangentbordet när Remedys Thomas Puha tweetade att det är “osannolikt att vi släpper en ny Windows 10-patch”. Efter att ha sovit lite grann på saken tillade han dock att “uppdateringar för Quantum Break på Steam kommer också släppas för Windows 10-versionen och vice versa, det borde vara uppenbart”.

Tvetydigheten skjuter genom taket, och hur det egentligen ligger till med de två versionerna lär vi sannolikt få reda på först den 14 september när Quantum Break släpps till Steam och som en påkostad samlarutgåva av Nordic Games (förlåt, THQ Nordic). Personligen gissar jag att alla förbättringar från Steam-versionen kommer föras över till Windows 10-spelet, men att Windows 10-specifika problem numera är väldigt nedprioriterade och sannolikt inte kommer åtgärdas överhuvudtaget.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts