“The Evil Within och Rage sålde tillräckligt bra för att motivera uppföljare”

“The Evil Within och Rage sålde tillräckligt bra för att motivera uppföljare”

rageDet känns redan som evigheter sedan, men tidigare i sommar innan Bethesdas presskonferens på E3 ryktades det hejvilt om en remaster av Elder Scrolls V: Skyrim och uppföljare till Prey, Wolfenstein: The New Order och The Evil Within.

Det första slog in, det andra visade sig vara en sorts reboot, det tredje antyddes och det fjärde nämndes inte alls. Istället fick vi Quake Champions, och det var ju inte fy skam.

Nu följer dock intressanta antydningar om inte bara en uppföljare till The Evil Within, utan även en uppföljare till Rage. I en intervju med Finder.com.au under förra helgens Quake Con frågades Bethesda-bossen Pete Hines om försäljningssiffror, och svarade entusiastiskt att både The Evil Within och Rage sålde tillräckligt bra för att motivera uppföljare. Han påpekade dock att han ofta hamnar i trubbel när han pratar om icke utannonserade projekt, men utvecklade ändå sitt svar.

– Även när jag blev frågad om en eventuell remaster av Morrowind ville jag inte gå ut och säga “jag tror inte det kommer att hända”, för då flippar folk ur. Jag vill inte bekräfta eller förneka projekt som vi kanske eller kanske inte gör i framtiden, det leder till att folk fattar fel slutsatser.

– Jag tycker att både The Evil Within och Rage gjorde tillräckligt väl ifrån sig för att vi ska kunna göra uppföljare. Personligen älskade jag Rage och hade riktigt roligt medan jag spelade det, men vi har en massa projekt i pipelinen just nu så ni måste vänta och se.

Man kan läsa ut vad man vill från det här uttalandet, men eftersom The Evil Within 2 redan tagit ett varv i rykteskarusellen så misstänker vi starkt att något är på gång. Vill du ha en uppföljare till The Evil Within eller Rage?

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts