Spela över 2000 Amiga-spel i din webbläsare

Spela över 2000 Amiga-spel i din webbläsare

f1amigaInternet Archive är ett icke vinstdrivande digitalt bibliotek bestående av miljontals böcker, filmer, musik och webbsidor. Och spel.

Webbsidan gav oss 2400 MS-DOS-spel redan i fjol, och i februari adderades 1000 Windows 3.1-spel. Nu har turen kommit till Amiga, arkivet består av över 2000 titlar och alla är gratis, precis som allt annat hos Internet Archive.

Utbudet inkluderar klassiker som Elite, Bubble Bobble, Double Dragon, R Type och Wizball, alla spelbara direkt i webbläsaren. Jason Scott, samlingens ansvarige, varnar dock för vissa begränsningar, såsom frånvarande sparfunktion och spontana krascher. Vi på PC Gamer applåderar liknande kulturgärningar, vem annars ska hålla liv i spelmediets dignande historia? Inte utgivarna i alla fall.

Har vi några gamla Amiga-rävar bland våra läsare?

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts