Remedy utser ny vd

Remedy utser ny vd

maxpaynemonasaxFör några veckor sedan rapporterade vi att finska Remedy Entertainment samarbetar med sydkoreanska Smilegate och kommer utveckla det storybaserade innehållet i den Counter-Strike-doftande förstapersonsskjutaren Crossfire 2.

Det här är bara ett av flera projekt som Remedy arbetar med just nu, det är sedan tidigare känt att studion växt till sig för att kunna hantera flera projekt samtidigt, och som ett led i omorganisationen har tidigare Redlynx-veteranen Tero Virtala axlat rollen som vd.

– Remedys kärna utgörs av enormt talangfulla och passionerade personer, och de har bevisat deras förmåga att skapa unika spelupplevelser i världsklass, säger Virtala på Remedys hemsida. Företagets steg mot utveckling av flera parallella spelprojekt kommer erbjuda fler möjligheter för spelare, våra anställda, partners och oss som ett företag.

Virtala lämnade Trials-utvecklarna Redlynx 2014 efter 12 år i en ledande roll hos företaget, och har sedan dess jobbat som konsult. Han har jobbat med Remedy sedan i våras, och den tidigare vd:n Markus Mäki stiger tillbaka för att övervaka studions nya produktioner.

Remedy grundades 1995 i Esbo utanför Helsingfors och har utvecklat älskade klassiker som Death Rally, de två första Max Payne-spelen och Alan Wake. Studions färskaste spel Quantum Break släpptes i våras och i september väntar en Steam-lansering och fysisk utgåva av det tidigare Windows 10-exklusiva spelet.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts