PETA och Morrissey har gjort ett spel tillsammans

PETA och Morrissey har gjort ett spel tillsammans

Nej, det här är inget skämt. Spelet i fråga heter This Beautiful Creature Must Die och är baserat på The Smiths klassiska vegan-dänga “Meat is Murder” från 1985. Du kan spela det gratis här.

Ditt uppdrag är att rädda kor, kycklingar, kalkoner och grisar från slakt genom att klicka på dem innan de faller ned i två blodtäckta sågklingor. Samtidigt måste du undvika att aktivera någon av de bomber som av någon anledning också hamnat på slaktbanden. Skärmen är indelad i fyra löpande band så det gäller att hålla ordning på alla band samtidigt, vilket blir allt svårare när samtliga svämmer över i djur och bomber. Om du misslyckas får du meddelandet “Death For No Reason” (ytterligare en referens till låten) och en sammanfattning av hur många djur du lyckades rädda från en ond, bråd död.

pcg-morrissey02

Det här är långt ifrån första gången som PETA använder spel för att föra fram sitt budskap och oftast har det rörte sig om förbryllande parodier som Super Tanooki Skin 2D och Super Tofu Boy. Precis som de låter även det här som ett lätt byte för billiga skämt, men This Beautiful Creature Must Die är faktiskt förvånansvärt välgjort för vad det är. Frågan är hur effektivt det kommer vara att övertyga någon att konvertera till vegetarianism, men som ett beroendeframkallande tidsfördriv i stil med Flappy Bird finns det betydligt värre alternativ. Om inte annat så för att njuta av hur bisarr dess blotta existens är.

Morrissey själv är stolt över sitt första spel och kallar det “det största sociala korståg av de alla där vi beskyddar de svaga och hjälplösa från våldsam mänsklig aggression. Det får du inte i Pokémon Go.”

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts