Om Stranger Things varit en LucasArts-klassiker

Om Stranger Things varit en LucasArts-klassiker

Den 15 juli släpptes Stranger Things på Netflix och sedan dess har världen svårt att sluta prata om serien som betar av fler popkulturella 80-talsreferenser än vi ens kan räkna till.

Utvecklaren Infamous Quests är bara en i raden som fallit pladask. Men de har gått längre än så och har skapat en kort hyllningsdemo, i form av ett peka och klicka-äventyr som om även det vore skapat för 30 år sedan. Scenen äger rum i första avsnittet när polischefen Jim Hopper leder en skallgångskedja genom de otäcka skogarna i Indiana i sökandet efter Will Byers. Spelet är inte officiellt, som sagt, men kanske är ändå denna tio minuter korta demonstration inte det sista vi ser. För våra brittiska kollegor berättar Steven Alexander, ett av namnen bakom projektet:

– Vi skulle älska att utveckla ett fullskaligt spel.

Det finns ju förstås en rad hinder. Hur skulle man tolka om vissa actionsekvenser? Och hur skulle seriens upphovsmän ställa sig till tilltaget? I nuläget är äventyrsspelet Stranger Things blott en vacker dröm – men å andra sidan är den väldigt vacker.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts