Om Doom vore ett plattformsspel

Om Doom vore ett plattformsspel

För ett tag sedan släppte Transhuman Design (Soldat, Arthur’s Gold) en spelbar prototyp av actionspelet Butcher, som man kan spela direkt i webbläsaren. Tankarna flyr omedelbart till Doom och Quake och andra övervåldsamma 90-tals-klassiker med grovhuggna pixlar och polygoner. Nu har Butcher fått en sida på Steam där det står att spelet kommer släppas någon gång under hösten.

Feature-listan nämner Doom och Quake vid namn, och skryter med att man kan täcka upp till fyra miljoner pixlar med blod i varje nivå. Utöver motorsågar, railguns, granatkastare och diverse skjutvapen kan man också använda omgivningarnas dödliga fällor för att förgöra sina filmer. Det färdiga spelet kommer innehålla över 20 nivåer och ett “fräckt, tungt soundtrack”. Taglinen lyder “the easiest mode is hard” så vi antar att det kommer vara rätt svårt.

Här är den officiella teasern och ett gäng skärmdumpar.

BUTCHER – Official Teaser

ADD BUTCHER TO YOUR STEAM WISHLIST: http://store.steampowered.com/app/474210 BUTCHER is a fast-paced 2D shooter game and a blood-soaked love letter to the early 90s. If kicking corpses into a lava pit and adorning walls with blood is your idea of a good time, BUTCHER is THE game for you.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts