Nordic Games blir THQ Nordic

Nordic Games blir THQ Nordic

darksiders2Minns ni THQ?

En gång i tiden var de en stor grej och gav oss spel som Saints Row, Darksiders, Company of Heroes, Red Faction och dussintals WWE– och Army Men-spel.

Sedan fick de för sig att storsatsa på ritspelet Udraw med tillhörande skitdyr pekplatta, vilket stavade början till slutet för det amerikanska företaget som drog dess sista suck 2013.

Alla tillhörande varumärken lades ut på auktion, och den överlägset hungrigaste spekulanten visade sig bli Nordic Games. De köpte rättigheterna till Titan Quest, Darksiders, Red Faction, MX vs ATV, Frontlines, Juiced, Stuntman, Destroy All Humans, Deadly Creatures, Full Spectrum Warrior, The Outfit, Summoner, De Blob och – sist men inte minst – THQ. Vilket leder oss till idag, och beskedet om att Nordic Games numera heter THQ Nordic.

Enligt vd:n Lars Wingefors har de 23 projekt under utveckling just nu, inklusive 13 som inte utannonserats ännu men kommer att avslöjas under de kommande månaderna. Listan ovan kokar över av potential, men vilka varumärken hoppas ni THQ Nordic återuppväcker först? Darksiders är redan på god väg med tanke på den kommande nyversionen av originalet, och i egenskap av ett enormt Darksiders 2-fan ser jag mer än gärna en fortsättning på den här serien.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts