No Man’s Sky tappar 88 procent av sina spelare

No Man’s Sky tappar 88 procent av sina spelare

No Man’s Sky (recension) är årets hittills största lansering på Steam, då en bit över 200 000 spelade det samtidigt på releasedagen. Nu, mindre än två veckor efter releasen, står det klart att de siffrorna fallit med oerhörda 88 procent. Enligt SteamSpy och SteamDB var siffrorna den 11 augusti 212 604. Den 22 augusti landade motsvarande på 25 689.

Det låter som ett magplask av episka mått – men det är inte hela sanningen. Låt oss titta på några andra stora releaser och motsvarande siffror.

  • Fallout 4 föll med 74 procent.
  • DOOM föll med hela 85 procent.
  • The Witcher 3 backade med 71 procent.

Till skillnad från No Man’s Sky avser siffrorna en månad snarare än elva dagar, så risken finns att Hello Games sci-fi-simulator backar ytterligare – eller så repar sig siffrorna något. Ett spel som sticker ut är Stardew Valley, som bara föll med 30 procent. Gissningsvis beror det på att indiesensationen inte blev stort över en natt, utan snarare skördade framgångarna över tid.

Visserligen är det svårt att jämföra No Man’s Sky, med sina 18 triljoner planeter, med exempelvis DOOM, vars kampanj är över relativt kvickt. Å andra sidan ska vi inte stirra oss blinda på sådan här statistik, som visar hur många som spelar samtidigt, och snarare konstatera att No Man’s Sky, trots sin skakiga release, visat upp ganska normativa siffror. Är hypen stor blir lanseringarna därefter.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts